Politia. Politia Rutiera. Politia Rutiera Romana

M-am gândit, dacă tot e sărbătoare să prestez un review, (ca să nu-i spun trecere în revistă) a tuturor interacţiunilor mele cu Poliţia Română.  Şi pentru că nu am avut treabă decât cu un anumit tip de poliţie, şi cu un anumit tip de poliţai, am să trec în revistă (ca să nu zic review) interacţiunile mele cu poliţia rutieră.
Poliţia română rutieră.
Deci, ce este pentru mine poliţia română în general şi poliţia rutieră în special:
Definiţie: Poliţia rutieră română este un organ care are ca scopuri principale: enervarea participanţilor la trafic, blocarea intersecţiilor, încurcarea circulaţiei.
Poliţia rutieră română este compusă, ca orice poliţie rutieră, din organe. Organele noastre sunt preocupate de bunăstarea conducătorului auto, de asigurarea tuturor condiţiilor pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă şi confort.
Din acest caz, organul poliţiei rutiere – cunoscut şi sub numele de cap de cretă –  porneşte girofarul la 5 metri înainte de a intra în intersecţie, şi dacă dă dracu şi nu eşti atent şi îl loveşti, tu eşti vinovat, căci trebuia să presupui că girofarul este pentru a traversa intersecţia.
Tot pentru buna circulaţie a traficului, poliţia rutieră amplasează maşina cu radarul din dotare pe porţiuni de drum european unde isteţii de drumari au uitat semnele galbene cu limitare de viteză. Şi dacă dă iarăşi dracu şi nu reduci la 30/oră pe un drum european, pentru simplul motiv că ăia au uitat semnul acolo … contribui serios la buzunarul miliţianului sau al statului, după caz.
Nu mai vreau să menţionez (dar totuşi o fac) de echipaje ale aceleiaşi cinstite şi oneste poliţii rutiere care stau la trecerile la nivel cu calea ferată industrială şi pândesc la roată. Dacă roata nu se opreşte, din nou, contribui la buzunarul miliţianului. Chiar dacă a crescut iarba peste calea aia ferată, chiar dacă isteţii de la drumuri au cam acoperit-o de asfalt.

Dar m-am îndepărtat de la subiect. Interacţiunile mele cu poliţia rutieră română. Câteva dintre ele. Ţin să menţionez că mai există şi poliţişti, nu numai miliţieni, dar rar, foarte rar găseşti unul din ăştia.
– La ieşirea din Arad, am fost oprit pentru că am semnalizat intenţia de a depăşi pe linie continuă. Nu am atins linia aia blestemată , doar am pus semnalul ca atunci când se termina interdicţia, să depăşesc. După ameninţări cu suspendarea permisului, s-a lăsat cu o amendă pentru centură.
– Pe undeva prin Bacău, am contribuit la buzunarul miliţianului că roata nu a stat 2 secunde oprită la o trecere industrială. Deşi eram în coloană.  Deşi nimeni nu oprea acolo. Dar de … numai eu eram cu maşină de Buzău…
– La doi paşi de casă am fost oprit de un miliţian care m-a ţinut mai bine de o jumătate de oră să verifice şi permisul şi maşina (uitasem actele acasă).
– Într-o comună mai sus de Panciu, la 2 noaptea poliţia rutieră îşi face din nou meseria şi deşi era în afara localităţii, deşi nu aveam viteză, deşi era întuneric beznă, deşi maşina poliţiei mergea pe sensul opus, aceasta opreşte brusc şi miliţianul aproape că îmi sare în faţă. Atunci l-am ocolit, şi am accelerat, mai mult de frică. Nu eram nebun să opresc pe câmp, noaptea, mai ales că nu cunoşteam zona. Mai ales că nu erau cu o maşină a poliţiei. Au alergat după mine şi a doua oară  m-au oprit regulamentar. Nu au avut ce amendă să îmi dea.
– Am primit amendă pentru că nu aveam ro-vignetă pe un drum judeţean. Poliţaiul m-a asigurat că e drum naţional, şi eu, naiv, l-am crezut pe cuvânt. Şi ca “băiat bun ce era” nu mi-a trecut lipsa ro vignetei pe procesul verbal, ci cu totul altceva.  Eu, bucuros că am scăpat mai ieftin, nu mi-am dat seama că de fapt el îşi făcea şi norma, şi se şi asigura că nu am motiv de contestaţie.
Cred că am consumat prea multe cuvinte cu  poliţia română rutieră, aşa că, mă retrag, şi sper să nu mai întâlnesc astfel de specimene.Deocamdata 🙂

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.