O noapte prin Craiova

Dacă tot se vorbeşte despre Craiova în ultima vreme, că e un oraş periculos, că mai ştiu eu ce… ei bine .. mi-am adus aminte că acum vreo 4 sau 5 ani eram într-o delegaţie în Craiova. Nu mai ştiu la ce hotel parcasem trăsura (matiz), undeva după un pod pe dreapta, că eu când conduc nu mă uit decât la drum. Tot ce mai îmi aduc aminte este: calea Bucureşti, pod, mers câţiva km, dreapta …şi cam atât.
Ne cazăm: Eu, un domn cu o mustaţă ca aceasta şi două cucoane.
Pe la 10 -11 seara, ne păleşte foamea. Domnu cu mustaţa zice “Las că ştiu eu p-aici un local bun…”
Ar fi trebuit să-mi dau seama că dacă ar fi cunoscut locurile mi-ar fi spus şi mie drumul, nu m-ar fi lăsat să mă învârt ca nebunul până la hotel.
Şi plecăm, pe jos, la localul cu pricina. Era aproape noapte.
Şi era exact in ziua în care avuse loc un mare scandal pe acolo, care se lăsase cu săbii şi pistoale, şi care, culmea, apăruse la Pro TV . Chiar în seara aia.
Chiar în seara aia când am rămas fără baterie la telefon.
Şi Domnu cu mustaţă a început. Mai avem 10 minute, mai avem 5 minute, mai avem puţin, am greşit strada, mai avem 10 minute, uite colo e, mai avem puţin, aici e … închis… şi tot aşa pe nişte străduţe printre nişte case, printre urlete de câini (am avut noroc că nu ne-au servit la cină vreo haită de pe acolo)…Să nu mai spun că nu era nici urmă de iluminat public prin zona aia … doar luminile caselor.
Până la urmă am ajuns la un local. Nu ştiu dacă domnu cu mustaţă chiar ştia de locul ăla, sau a fost doar întâmplarea, cert este că am înfulecat nişte bucăţi de friptură + berea aferentă până pe la vreo 2 noaptea.
Apoi ne-am întors, probabil pe acelaşi drum, la hotel. A doua zi am fost la muncă. Apoi ne-am întors acasă.
Acasă toţi, dar toţi ne întrebau de  evenimentele de la Craiova. De parcă noi am fi fost la faţa locului. Le-am spus că era să ne halească câinii. Da, cu cacofonie cu tot. Ce dezamăgiţi au fost… am fost in Craiova chiar când se tăiau ăia prin centru şi noi hoinăream pe străduţe prin întuneric, să căutăm de mâncare….la fel de dezamăgiţi ca cei câţiva care n-au avut ce face şi au citit articolul ăsta care a plecat de la o idee şi s-a terminat … brusc. 
Ideea de la care am plecat şi pe care n-am reuşit s-o scot la iveală este că, lăsând la o parte ce se mai scrie, ce se mai vorbeşte pe la colţuri, Craiova este un oraş foarte frumos, care merită văzut. Din păcate nu am stat decât o zi in Craiova. Şi de atunci nu am mai fost în delegaţii pe-acolo. Ideea la care am ajuns fără să vreau este că unii oameni (majoritatea) sunt avizi după scandaluri, după certuri, după orice implică o doză de violenţă.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.