Cum te comporţi la un interviu.

Voiam să scriu un articol serios, scurt şi la obiect despre modul cum ar trebui să te comporţi la un interviu. Dar mi-am dat seama că nu are rost, din mai multe motive. În primul rând, interviul de angajare nu mai este o necunoscută. Acum netul este plin de articole – unele tratate atât de ştiinţific încât te sperii – despre cum ar trebui să te comporţi la un interviu. În al doilea rând, nu mă pot decide dacă să scriu un articol serios despre interviul de angajare, sau să tratez acest “cum să te comporţi la interviu” mai … altfel.
Dar cum vreau să îmi dau şi eu cu părerea, mai ales că am fost de-a lungul timpului de ambele laturi ale baricadei ţin să avertizez că sunt doar păreri personale, fără nici o bază ştiinţifică. Adică să nu încerce cineva să-mi urmeze sfaturile că o face pe răspunderea lui. Am să încerc să îmi storc creierii şi să îmi aduc aminte cam ce am observat eu pe la interviuri
Deci …

Cum trebuie să te comporţi la un interviu?

– Spală-te pe dinţi. O astfel de regulă ignorată are ca efect întoarcerea privirilor celorlalţi pe alte meleaguri. Şi nu se vor gândi decât cum să facă să nu observi că ei nu-ţi pot vorbi faţă în faţă, prin urmare nu vor fi atenţi la ce le spui tu. Deci ai pierdut.
– Dacă eşti cucoană nu încerca să atragi atenţia asupra altor calităţi ale tale. Nu toţi angajatorii sunt “sensibili”  la anumite articole de îmbrăcăminte – sau lipsa lor. Toată chestia ar putea avea exact efectul opus. Uneori ce e prea mult strică.
– Nu vorbi numai despre tine, nu te lăuda încontinuu, nu spune ce tare eşti tu la actualul job, şi ce bine o duci tu acolo. Omul nu pleacă de unde-i e bine…
– Dacă nu ai înţeles ceva, mai întreabă odată. Dacă eu îţi dau să desenezi un arbore, şi tu îmi desenezi un arbore cotit, ce să fac cu el?
– Nu refuza testele de aptitudini, de personalitate pe care ţi le dau angajatorii. ar putea însemna că ţi-e teamă de ceva.  La Arad unul mai avea puţin şi mă lua la bătaie, cum îmi permit eu să-i dau lui un test? Atât de tare s-a enervat că a plecat în mijlocul interviului.
– Nu te duce la interviu mirosind a alcool pe motiv că “una mică să prind curaj”.
– Nu spune glume proaste. Sau dacă te-a pus păcatul şi ai scos porumbelul, nu te apuca să râzi. Bagă un zâmbet acolo, şi treci mai departe.
– Nu întârzia prea mult. Dacă te duci la un interviu pentru un post de agent de vânzări, sau curier, sau mai ştiu eu ce implică punctualitate, încearcă să vii la fix. Faptul că mă suni şi mă rogi să te aduc eu cu maşina, sau să mă întrebi ce autobuz să iei ….. nu face o impresie prea bună (s-a întâmplat în Bucureşti)

Şi acum una serioasă despre interviul de angajare.

La interviu trebuie să te comporţi natural. Majoritatea oamenilor îşi dau seama când văd un “comportament forţat”., Chiar dacă exersezi în faţa oglinzii, cum te sfătuiesc unii, eu cred că tot un comportament natural, normal, are de câştigat.
Mai am, dar acum e prea dimineaţă. Poate un sequel mai încolo. Mi-am adus aminte de unul care când l-am întrebat dacă e de încredere a început să ţipe că nimeni nu e de încredere, că toţi oamenii vor să-l fure, că nici în el nu are încredere, că familia lui vrea să-l dea afară, că i-au furat banii…. etc. Şi el spera la un post de gestionar.
Dar cam atât deocamdată.
sursa foto fun.itbox.ro

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.