Protestati, protestati, protestati…

 …ar fi spus cineva dacă nu ar fi fost preocupat cu învăţatul.

Proteste fără precedent, spune presa. Şi probabil are dreptate. Poliţai, miliţieni, doctori, profesori, tot neamul iese în stradă. Si?
Protestul miliţienilor a fost clar o abureală. Poliţişti amendaţi de poliţişti, caschete şi trese aruncate… şi rezultatul?
Nimic.
Băsescu s-a retras în al său Wolfsschanze şi aşteaptă liniştit terminarea mandatului.
Eventual va mai ieşi pentru vreo declaraţie, pentru a mai arunca nişte vină pe unii, pe alţii, pentru a se lepăda de Boc – probabil – şi cam asta va fi.
Proteste au fost şi vor mai fi. Dar nu vor rezolva nimic. Întotdeauna se va găsi o soluţie pentru a face protestul ăla ilegal. E ca în bancul cu iepuraşul care nu are şapcă, în care protestatarii sunt iepuraşul, iar Băsescu – ursul.

Singurul lucru pozitiv în aceste proteste este un … hai să-i zic efect de catharsis. Defularea tuturor frustrărilor adunate, relative la situaţia fiecăruia, potenţate un efect al anonimatului asigurat de mulţime (LeBon a spus asta, nu eu) este tot ce vor câştiga protestatarii. Din punctul ăsta de vedere, la cât mai multe proteste.
Partea proastă e când mulţimea de dizolvă, şi individul rămâne el însuşi, fără să mai facă parte din nici o mulţime.  Dar asta e altă poveste.
PS. Aici am vorbit despre ideea de protest în general şi despre faptul că la noi în rRomânia au efect zero. Nu iau apărarea poliţiştilor, pe care îi urăsc din toată inima….

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.