Poveste cu si despre o politie rutiera

Adevărată sau nu.

Expoziţiunea:
Se dă una bucată maşină cu volan pe dreapta, adusă direct din Anglia, cu toate actele în regulă. Toate.

nu asta e maşina … e doar o poza

 (nu, nu e maşina mea, nu, nu am fost in Anglia, nu, nu m-am îmbogăţit peste noapte – e altă poveste)
Deoarece un “intelijent” de la biroul de înmatriculări a spus “Nu merge aşa nene…cu asigurarea de acolo în Romania”, a trebuit să fie asigurată. Şi am fost de am făcut o asigurare de o lună, în vederea înmatriculării. Ştiam că nu e valabilă, ştiam că astea se fac pentru numere roşii, dar cum nu aveam chef să stau să explic la fiecare miliţian ce e cu asigurarea din Anglia, de ce nu e  scris numele meu la “who may drive this car”…
Şi aşa cel puţin zece miliţieni au oprit maşina asta şi au fost mulţumiţi de asigurarea in RO, (care nu era valabilă) şi nici nu s-au uitat pe asigurarea din Anglia (cea valabila)
Până când…
Intriga:
O persoană, care nu eram eu, a uitat să prelungească asigurarea în Română. Da, aia invalidă.
Şi tocmai în ziua în care a uitat s-a nimerit să dea nas în şapcă cu …. Domnul şi Doamna Cap-de-Cretă.
Şi, din nefericire, nu avea nici asigurarea din Anglia la ea.
Nu mai spun exact ce schimburi de replici au avut loc acolo, că nu le ştiu, dar s-a lăsat cu deşurubări de plăcuţe de înmatriculare, cu reţineri de certificate ale maşinii.
Cu toate că mi-e greu s-o spun, miliţienii au cam respectat legea. Deşi puteau şi ei să arate puţină bunăvoinţă….

Lunga şi generatoarea-de-stres desfăşurare a acţiunii:

Aici s-a petrecut de fapt circul:
Persoana s-a dus la Asigurări şi a plătit asigurarea. Teoretic, în lege spune că Poliţia este obligată să restituie plăcuţele şi certificatul posesorului sau utilizatorului autovehiculului, atunci când se face dovada că s-a plătit asigurarea.
Se duce mama (căci despre ea era vorba) la poliţie cu  asigurarea, să ia documentele înapoi. Plăcuţele cu numerele de înmatriculare erau la şeful de la rutieră  din Râmnic.
Şi domnul miliţian nu a vrut să restituie plăcuţele.
Prima dată a spus că nu poate să le ia decât proprietarul. Din păcate proprietarul era în Anglia.
Apoi a zis că numai dacă are procură. Apoi că nu poate să le dea el, trebuie să le trimită la Buzău. Apoi că le vor trimite la Ambasadă, să le trimită în Anglia.
Până la urmă a rămas că le trimite la Buzău.
Prin urmare, deşi avea tot dreptul să ia înapoi plăcuţele, domnul miliţian-deştept şef al poliţiei rutiere din Râmnic nu le-a dat.
A doua zi m-am dus eu c-o falcă în cer şi una în pământ. Nu era şefu acolo, era un alt geniu. I-am explicat situaţia, deşi o cunoştea; i-am spus că în lege scrie că se restituie şi utilizatorului, nu numai proprietarului, i-am explicat că am asigurarea din Anglia, dar nimic.
Îmi zice să fac procură. Întreb de ce? Dă din umeri. Întreb ce altă situaţie există. Iar dă din umeri.
Mă enervez şi plec.
Fac contestaţie. La avocat, cu toate documentele în regulă. Mă duc cu contestaţia la şef. Se uită la ea, mârâie, îmi dă contestaţia înapoi, şi îmi zice “Luni după 12 la Buzău”.

Punctul culminant:
La ieşirea din cabinetul miliţianului, alţi trei miliţieni se chinuiau să imobilizeze o femeie drogată. În urma lor, un alt miliţian recuperase punga drogatei, iar un cerşetor urla că l-a bătut femeia aia.
Ştiu că nu are legătură cu subiectul, dar m-am speriat şi, deşi aveam de gând să mă duc la comandant, am plecat dracului de-acolo… Femeia aia urla de îmi spărgea timpanele…

Deznodământul
La Buzău am recuperat plăcuţele fără nici o problemă. Şeful de acolo a fost singurul care a spus că asigurarea făcută în România nu e valabilă, prin urmare procesul verbal nu are nici o valoare.

Concluzii:
Eu nu pot înţelege un lucru.
De ce, dacă nu ştii un lucru, nu întrebi? De ce nu poţi explica omului frumos care este problema? De ce, dacă nu este de competenţa ta să rezolvi o problemă, nu spui asta şi omului care aşteaptă să-l ajuţi? Dacă-mi spunea şefu’ ăsta din Râmnic că nu are autoritatea de a returna plăcuţele, că cei de la Buzău pot face asta, şi că le trimite acolo, nu era nici o problemă. Dar m-a enervat faptul că odată spune un lucru, iar altădată alt lucru. Şi avocatul care mi-a făcut contestaţia mi-a zis că e obligat să-mi restituie plăcuţele. Dar el nu şi nu … şi asta m-a enervat cel mai tare. Dacă nu ştii, recunoaşte dracului că nu ştii şi trimite omul ăla la cineva competent, nu  te mai purta ca un mârlan ţinând omul ăla pe drumuri, doar pentru că poţi.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.