Mai lăsaţi-mă cu ţiganii voştri

În primul, rând să nu fiu acuzat de vreun intelijent de rasism: ţigan sau rom e tot un drac. La figurat.
În al doilea rând, eu, ca cetăţeanul de rând care nu are habar nici de unele credeam că se expulzează doar ţiganii certaţi cu legea, cei care locuiesc ilegal, care şi-au amplasat ilegal tabere pe-acolo. Eu aşa am auzit. Şi culmea .. chiar aşa cică e.
Nu înţeleg de ce sunt blamaţi ceilalţi – italienii, francezii, etc – şi nu ţiganii, că doar ei sunt “eroul principal”.
Eu ştiu un lucru. Nu degeaba sunt expulzaţi. Nu s-a trezit Sarkozy aşa într-o dimineaţă, s-a uitat pe fereastră şi, asemenea  porcuşorului isteric, afirmă: “Bai… ce de ţigani!!!”
Nu, aşa ceva nu s-a întâmplat. Decât în imaginaţia mea care o ia la fugă pe lângă câteodată…
În afară de a acuza autorităţile franceze (aşa s-a întâmplat şi în Italia în anii trecuţi), mai-marii noştri conducători şi oameni ce se preocupă de bunăstarea poporului şi a cetăţenilor lui (naiv mai sunt, nu?) ar trebui să găsească soluţii pentru integrarea şi educarea rRomilor in România. Aşa ceva nu se întâmpla, şi motive sunt destule. Nu le mai enumăr. Dar e mai uşor să dăm vina pe ceilalţi.
Vad că mai toţi acuză autorităţile Franceze. De ce? Cu ce sunt ele de vina?
Şi nu, nu sunt rasist. Ştiu ce înseamnă stereotip, ştiu ce e aia discriminare. Că nu degeaba am dormit 4 ani la cursurile de psihologie socială. Pe mine mă enervează atitudinea noastră, de fapt a autorităţilor de la noi care acuză în stânga şi în dreapta, dar nu îşi aruncă nici de-ai dracu un ochi în grădina lor. A noastră adică.

Distribuie cu încredere și celorlalți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.