Un altfel de start up manager

Nu ştiu la alţii cum e, dar la mine Windows-ul porneşte cu 33 de procese, din care numai 20 sunt utile. Restul sunt nişte utilitare pentru placa video (ati2evxx), pentru touchpad (SynTPEnh) vreo trei de la idioţenia de Lexmark, şi altele.
Cea mai simplă soluţie pe care am găsit-o a fost crearea unui fişier cu extensia .bat, în care am scris toate procesele de care nu am nevoie:

taskkill /F /IM numele_procesului_nesuferit.exe

 Cum funcţionează asta? taskkill înseamnă “ucide procesul”; F=”fără confirmare” IM=numele imaginei (numele procesului din task manager) “numele_procesului_nesuferit.exe” = numele procesului nesuferit din task manager, de care nu mai este nevoie.
O parte din bat-ul pe care îl folosesc este:

taskkill /F /IM jqs.exe
taskkill /F /IM jusched.exe
taskkill /F /IM msmsgs.exe
taskkill /F /IM RegSrvc.exe

Şi aşa am scăpat de toate procesele inutile, fără sa mai instalez nimic, şi fără să mai pierd timpul bântuind prin regiştri. Partea bună este că dacă treci acolo vreun proces vital, cu un restart totul se rezolvă.  Am renunţat la programele “start up manager” pentru că odată, mai demult, am dat disable la “winlogon.exe” si nu mai ştiu la care, şi singura soluţie a fost un live CD  cu care puteam modifica regiştrii. Din păcate, nu mai ţin minte numele.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.