Poveste…

Din păcate nu mai ştiu nici numele poveştii, nici personajele. Am auzit-o şi într-un film, dar nici filmul nu mai ştiu cum se numea: Povestea (terapeutica sau nu) spunea aşa:

Era odată un om foarte bogat şi foarte cunoscut, care se plimba într-o dimineaţă printr-o piaţă aglomerată din Al-Basrah (nu mai ştiu pe unde se petrecea povestea aşa că am pus acţiunea prin Irak). La un moment dat vede în mulţime o persoană complet în negru; o priveşte, iar persoana, care se pare că nu era văzută decât de el, îşi ridică ochii din pământ, şi omul nostru o recunoscu. Mai mult, chiar îl privi fix, şi ăi făcu un semn cu mâna. Omului nu-i venea să creadă că i-a sosit timpul… si s-a gândit să fugă, poate că nu-l va mai găsi.
A luat un cal foarte puternic, şi a plecat cu cea mai mare viteză unde a văzut cu ochii.  S-a oprit seara, istovit, la un han in Bagdad, după un drum de câteva sute de kilometri.
Şi-a luat o camera la un han, si s-a închis înauntru.
La miezul nopţii, aude bătăi în uşă. Deschide şi vede aceeaşi persoană. Înţelege că nu mai are scăpare, dar totuşi întreabă:
   – De ce mi-ai făcut semn azi dimineaţă în Basrah ?
   – Eram surprins să te văd acolo, când ştiam că în seara asta aveam întâlnire în Bagdad.

Distribuie cu încredere și celorlalți:
Updated: 29 martie 2020 — 8:37 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.