Marius blog

Când viața îți dă lămâi... fă-le o poză!

Cum scapi de datorie la Credit Express partea 1

Am scris mai demult despre Coface și cucoanele enervante de acolo, dar s-a rezolvat… nu mai țin minte ce datorie aveam, de ce și cum, dar am plătit-o.
Acum vreau să vă zic de Credit Express și cum puteți scăpa de datoriile către ei sau cum să vă distrați pe seama lor, după caz.
Cazul 1: 
Aveam o datorie de 400 de lei la fostul Cosmote. Nu știu prin ce minute datoria asta s-a transformat în vreo 1200 lei când a fost preluată de Credit Express. Am plătit o perioadă până când m-am gândit: de ce să plătesc 1200 de lei dacă eu am vreo 400 de lei la Cosmote. Și nu am mai plătit, nici nu am mai răspuns la telefon. Un an, doi ani…

În timpul ăsta am primit zeci de scrisori. Zeci de copaci au plâns gândindu-se la câtă hârtie au consumat ăștia degeaba. Pe una din scrisori era chiar un ciocan din ăla cu care fac procurorii șnițele, alături de care scria „Este ultima dumneavoastră șansă de a vă plăti datoria la Credit Express„. Voiau să mă sparie? N-am plătit.

Apoi au venit reducerile. 20%, 50%… n-am plătit nici atunci. De sunat mă sunau zilnic cred, dar nu răspundeam – avantajul blacklist-ului de pe telefon.
Până într-o zi când m-am trezit cu o reducere de vreo 80%. Zic „ăsta-i momentul” și-i sun și le zic că plătesc peste două săptămâni. Ce-mi spun ăia de acolo?
„Nu puteți plăti un avans mai devreme? că peste două săptămâni… dacă uitați?”
Adică eu „uit” de ei aproape 3  ani și acum că i-am sunat mă roagă să le dau banii mai devreme cu câteva zile??? Oare le dă vreun comision când clienții plătesc înainte de termen? Că vreo două zile m-au sunat să-mi zică același lucru.
Oricum… le-am plătit și m-au lăsat în pace. După calculele mele am dat exact datoria pe care o aveam la Cosmote. Așa mi s-a părut corect.
Deci… dacă aveți datorii la Credit Express, datorii umflate peste măsură, așteptați reducerea asta de 75% și plătiți atunci!
Nu-mi place să scriu posturi lungi, așa că partea a doua despre Credit Express și datoriile către ei (partea distractivă) altă dată.

Dacă ți-a plăcut spune și la alții
Updated: 8 decembrie 2014 — 7:39 am

7 Comments

Add a Comment
 1. Doamne,mare ti-e gradina !!Daca vrei sa scapi de datorie,achit-o , te-ai folosit de servicii si vii dupa ani de zile de intarziere sa informezi fals si sa inveti alte persoane sa faca ca tine. Cum ai vrea tu ca dupa ani de zile sa platesti tot 400 de lei? Orice factura e purtatoare de penalitati,e si normal , sunt clauze contractuale . Daca nu le raspunzi la tel asta nu inseamna ca le-ai dat teapa,ci tu o sa fi ala tepuit cand te vei trezii cu somatie de la nu stiu ce executor unde sa vedem cum o sa mai amani situatia?! Din cauza unor persoane ca si tine e tara asta de tot rahatul si nu putem sa fim o tara corecta,ca va faceti abonamente,va lafaiti cu minute si GB si nu mai platiti .Rusine ! Mai ai tupeul sa dai si „sfaturi ” .

  1. Bea te rog o găleată de apă, calmează-te… mai citește o data articolul, mai citește o dată și comentariul tău și o să vezi lucrurile altfel.

  2. Măi tanti e corect să-ți plătești datoriile…..
   Dar dacă se întâmplă să achiți datoria și nu-ți închizi socotelile cu respectiva firmă, nenorociți te pun la plată încontinuu ceace nu e corect și după mai grav plătești și comision peste…. Deci e japcă sunt nenorociți
   Înțeleg fac credit nu mise aduce la cunoștință că trebuie închis creditul
   Deși plătesc datoria cu tot cu dobândă
   Și după sunt și obligat sa plătesc comisioane la bani mei care n-are nimic de aface
   Deadreptul nenorociți ❓

 2. Calmeaza-te tu si invata sa gandesti lucid ca ti-am zis si mai devreme,din cauza ta si a informatiilor false pe care le dai tara asta e asa.Nu stau sa ma cert cu tine,dar probabil ca tu chiar nu cunosti anumite informatii . Facand referire la faptul ca tu vrei sa platesti doar 400 de lei,in conditiile in care datoria ta e de ani de zile,cum poti sa ai pretentii sa fie la aceeasi valoare?Trebuia sa o platesti atunci,nu acum . PS : Cand faci amanare de plata la orice serviciu pe care il folosesti,hai sa luam tot cazul Cosmote , ti se precizeaza clar ca pe fiecare zi de intarziere se percep costuri de intarziere de 0.5% din val facturilor, corect ? Atunci,despre ce vorbim ? Asta e rasp la ceea ce ai scris tu ” nu stiu prin ce minune datoria a ajuns la 1200 de lei ” Ei,ca si firma de recuperare sau ce sunt ei , au atat drepturi,cat si obligatii fata de debitori,nu vreau sa intru in alte discutii,nu are rost.

  1. Uite, m-am luat cu altele și am uitat să-ți răspund. Există undeva o lege care zice că penalitățile nu pot fi mai mari decât datoria. Între timp au aflat și ei asta și nu mai umflă datoriile cu 300%.
   Și nu, nu fug de plata datoriilor. Dacă erau acoperiți legal puteau să mă acționeze în judecată, să mă execute silit. Și să mă și oblige la plata cheltuielilor de judecată. Nu crezi?
   Am greșit, plătesc. Am și plătit, cum am și scris în articol. Dar nu-mi place să fiu furat pe față, chiar și de o firmă destul de cunoscută.
   Și cu asta, eu zic că am spus destule. 🙂

 3. Ideia este ca societatile de executari , nu au statut , Romanesc de executare, ele functioneaza dupa legile din Romania, Ele sint offshore, aici este buba,Stiti ca in Europa sau America , nu exista societati de executari silite, acolo totul se deruleaza intr-e datornic, banca, societate si executor judecatoresc, !00 $ datorie aici se cumpara cu 3 dolari de catre firmele de recuperari creante,,Va spun din interior si negocieri,,

 4. Aveti dreptate Marius asa sunt si eu in impasul asta cu firma orange care nu mi au respectat clauze contractuale nam semnal cu releu la 7km si le am pus problema de sase luni si le am spus ca nu le mai platesc si mau plasat catre nenorociti dracu de la credit express le am spus veniti acasa la mine personal ca consumati hartia degeaba ca o arunc pe foc si ma ameninta mereu cu plata ii salut cu mare drag….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Marius Voinea © 2017 Frontier Theme